ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarhunlu Kırlangıç Pilaki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241259)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:00 PM

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg kırlangıç balığı
Yarım litre su
1 domates
1 soğan
1 havuç
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tarhun
50 gr kaşarpeyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
tane karabiber

Tarhunlu kırlangıç pilaki:
Balığı temizleyip yıkayın ve süzün. Domates, soğan ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Kaşarpeynirini rendeleyin.

Balığı pilakiye uygun, sığ bir tencereye alın. Üzerine domates, soğan, havuç, sarımsak, zeytinyağı ve yarım litre suyu ilave edin. Tuz ve tane karabiberle tatlandırın.

20 dakika, balıklar yumuşayana kadar pişirin. Balığı servis tabağına alıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.