![]() |
Tarhunlu Kırlangıç Pilaki
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kg kırlangıç balığı Yarım litre su 1 domates 1 soğan 1 havuç 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tarhun 50 gr kaşarpeyniri 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz tane karabiber Tarhunlu kırlangıç pilaki: Balığı temizleyip yıkayın ve süzün. Domates, soğan ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Kaşarpeynirini rendeleyin. Balığı pilakiye uygun, sığ bir tencereye alın. Üzerine domates, soğan, havuç, sarımsak, zeytinyağı ve yarım litre suyu ilave edin. Tuz ve tane karabiberle tatlandırın. 20 dakika, balıklar yumuşayana kadar pişirin. Balığı servis tabağına alıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.