![]() |
Kemik Üstü Sebzeli Dülger
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
50 gr tereyağı 1 kg dülger balığı 5 kültür mantarı 3 diş sarımsak 2 çarliston biber 1 kırmızıbiber 6 kiraz domates 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı kekik Tuz karabiber Kızartmak için Ayçiçeği yağı Kemik üstü sebzeli dülger: Dülger balığının etlerini fileto şeklinde ayıklayın ve geniş bir kızartma tavasında ayçiçeği yağı ile kızartın. Kızaran balıkları kevgirle tavadan alın ve kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Ayrı bir tavada balığın kemiğini de kızartın. Mantarları ikiye kesin. Biberleri ince doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Tavada tereyağı ile hepsini 5 dakika kavurun. Kızarmış balığı ayrı bir tavaya alıp üzerine kiraz domates, pul biber, kekik, soya sosu ilave edip harmanlayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kızarmış kemiğin üzerine aktarıp dilediğiniz otlarla ve turpla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.