![]() |
Hindistancevizli Kek...
MALZEMELER: 3 yumurta 125 gr.şeker 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ 1 paket vanilya şekeri 250 gr.havuç püresi (3 adet havucu rendeleyip blendırdan geçirin azda tuz katın) 2 paket Droetker kakao 150 gr. iri kıyılmış bitter 200 gr.un 1 paket kabartma tozu Tepesi için: 75 gr.bitter 1 çay kaşığı tereyağ Dolgusu için: 1 paket labne 1 çay bardağı pudra şekeri 1 su bardağı hindistancevizi Pudra şekeri labne ve hindistancevizinin yarısını mikserde çırpıyoruz…Kalan hindistancevizini yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz…Karışım toparlanıp ele yapışırsa hindistancevizi ekleyebiliriz…ceviz büyüklüğünde toplar yapıp buzdolabında sırası gelene kadar bekletiyoruz…Yaklaşık 9 top oluyor. Yapılışı: Şeker,yağ, tuz, vanilya ve yumurtalar çırpılır. Havuç püresi,kakao ve çikolata eklenip çırpılır… Son olarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.. Yağlanmış kalıba hamurun yarısı dökülür… Toplar yanyana hamurun orta kısmına konulup kalan hamur üzerine dökülür… Masaya 1-23 defa vurulup, 175 C ısınmış fırında pişirilir..Yaklaşık 45 dk) Kek piştikten sonra dinlendirilir…Çikolata eritip kekin üzerine dökülür….İsteğe göre süslenir…. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.