ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bayatlamayan Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241086)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:39 PM

Bayatlamayan Kek
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
- 4 tane yumurta, 1 bardak toz şeker,
- 1 bardak sıvıyağı, 1?er bardak pirinç unu ve buğday unu,(1?er paket kabartma tozu ve vanilya,)
- 3 bardak süt, 2 yemek kaşığı un,(1 bardak şeker,)
- Piştikten Sonra Üzerine:
- 1 bardak süt, 2 tatlı kaşığı şeker.

Kreması İçin:
- 1 yemek kaşığı nişasta, 1 poşet krem şanti,(Yarım çay bardağı süt.)
Yapılışı:
İlk olarak bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpın ve sırasıyla sıvıyağ, pirinç unu, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.
Yağlanmış tepsiye ya da kek kalıbına dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında pişirin.
Pişip hafif soğuduktan sonra kekin üzerine 1 bardak şekerli soğuk süt dökün.

Kek Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 bardak sütle çırpın. Pürüzsüz kıvama gelince 2 bardak daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirin.
Ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpın.
Krema soğuyan kekin üzerine sürün. Üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.