![]() |
Vişneli Pay
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
3 çorba kaşığı 700 gr vişne 4 yumurta 2 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 1.5 kahve fincanı un 1.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı pudra şekeri Vişneli pay: Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yuvarlak fırın kalıbını 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayıp vişneleri kalıba yerleştirin. Kalan yağı tavada eritip soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın. Süt, vanilya ve eritilmiş margarini ekleyin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ve kalıptaki vişnelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. SERVİS ÖNERİSİ Vişneli pay, yumuşak kıvamlı, hafif bir tatlı. Servisi kaşıkla yapmanızı öneriyoruz. Dilerseniz yanına bir top kaymaklı dondurma ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.