ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240981)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:56 PM

Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 elma
2 milföy hamuru
50 gr badem ezmesi
1 çay kaşığı tozşeker

Lavanta dondurması için:
25 gr lavanta esansı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal

Üzeri için:
Kayısı jölesi

Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.

Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.

Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.