ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bademli Ve Elmalı Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240974)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:57 PM

Bademli Ve Elmalı Kek
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

175 gr un
Bir tutam tuz
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yumurta sarısı
60 gr tereyağı

Bademli krema için
1 su bardağı file badem
45 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı likör

Üzeri için
3 elma

Bademli ve elmalı kek:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. şeker, tuz ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta sarıları ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur kuru görünüyorsa biraz ılık su ilave edebilirsiniz. Hamura top şekli verip folyo ile sıkıca sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Bademli krema için, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alın. şeker ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Sırasıyla bütün bir yumurtayı ve yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin. Likörü ilave edip tekrar çırpın. Bademleri ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Elmaların kabuklarını soyup yarım limon ile ovun. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayın. Dinlendirilmiş hamuru elinizle bastırarak yayın. Bademli kremayı hamurun üzerine dökün. Elmaları dilimleyip bademli kremanın yarısına kadar batırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.