![]() |
Beyaz Çikolatalı Ve İrmikli Pasta
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
5 yumurta 5 kahve fincanı tozşeker 7 kahve fincanı un 3.5 kahve fincanı irmik 1 kahve fincanı zeytinyağı 5 kahve fincanı yoğurt 2 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi 1 su bardağı portakal suyu (veya elma suyu) Üzeri için 100 gr beyaz çikolata 1 su bardağı file badem Yarım su bardağı kiraz şekerlemesi 2 çorba kaşığı hazır karamel sos Beyaz çikolatalı ve irmikli pasta: Yumurtalar ve tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu, portakal kabuğu şekerlemesi ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ilave edip mikserle 10 dakika daha çırpın. Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınması için 10 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine portakal suyunu gezdirerek dökün. 3Çikolatayı bir kaseye alıp sıcak su dolu bir tencerenin içinde (benmari usulü) eritin. Kekin üzerine çikolata ve karamel sosunu değişimli olarak ip gibi akıtın. Badem ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.