![]() |
Lor Peynirli Kek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
200 gr tatlı lor peyniri 3 yumurta tuz 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı pekmez 2 çay bardağı krema 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı fındık içi 1 portakal 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı yulaf ezmesi 10~12 kurutulmuş kayısı Yarım paket kremşanti 1 çay bardağı çilekli süt Lor peynirli kek: Kayısıları yumuşaması için ılık suda bekletin. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Suyundan bir çorba kaşığı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Üç yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, zeytinyağı ve pekmezi bir kaseye alıp mikserle çırpın. Lor peyniri, krema, tarçın, fındık içi, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarıncaya ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kek hamuruna azar azar ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak diğer malzemelere yedirin. Kremşanti ile çilekli sütü mikserle iyice çırpın. Sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika bekletin. Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp yulaf ezmesi serpiştirin. Kek karışımını kalıbın içine dökün. Üzerine kayısıları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çilekli kremşantiyle süsleyin. Dilimleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.