ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Frambuazlı Aşk Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240573)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:04 PM

Frambuazlı Aşk Pastası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

250 gr frambuaz
350 gr kremşanti

Pandispanya için:
5 yumurta
Yarım su bardağı (100 gr) tozşeker
2 kahve fincanı ( 100 gr) un
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Şurup için:
1 çay bardağı (100 gr) su
1.5 çorba kaşığı (25 gr) tozşeker

Sos için:
150 gr kremşanti
3 yaprak jelatin
3 damla pembe veya kırmızı gıda boyası

Frambuazlı aşk pastası:
Pandispanya kekini hazırlamak için; Yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıvıyağı ekleyip yedirerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru hafif yağlanmış kalp şeklindeki pandispanya kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip soğumaya bırakın.

Şurubu hazırlamak için su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
Jelatini ılık suda eritip ılık halde 150 gr kremşantiye ilave edin ve iyice karştırın. Gıda boyasını ekleyip çırpın.

Pandispanya kekini keskin bir bıçak yardımıyla enine ikiye kesin. Dilimleri soğuk şurupla ıslatın.

Alt dilimin üzerine bir kat sade kremşanti sürüp frambuazları yerleştirin ve bir kat daha sade kremşanti sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini ve çevresini gıda boyası ile renklendirdiğiniz pembe kremşanti ile kaplayın. Kalan sade kremşantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.

Şefin Yorumu :
Bu tarifi hazırlarken kalp şeklinde kalıbınız yoksa kare veya yuvarlak kalıpta pandispanyayı pişirip soğuyunca kalp şeklinde kesebilirsiniz. Pastanın üzerini dilediğiniz şekilde pasta süsleri kullanarak ekore edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.