ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lorraine’Li Kiş (Fransa ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240430)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:57 PM

Lorraine’Li Kiş (Fransa )
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
8 kişilik..

Malzemeler
350 gr. tart hamuru (pate brisée)
200 gr. rendelenmiş emmental peyniri
150 gr. ufak parçalara ayrılmış bacon yahut kutu dilimlenmiş dana jambon
4 yumurta
200 ml. krema
100 ml. süt
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Fransızlar’ın efsanevi kişi, ana dilindeki ifadesiyle Quiche Lorraine’i hazırlarken ‘pate brisée’ hamurunu temel alarak yola çıkıyoruz. Hazırlanan hamurun bir saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. Sonra açılıp kalıba yerleştirilen hamur tekrar 20 dakika dinlenmeye bırakılıyor. Eğer bacon’la yapacaksınız, mutlaka tavada önceden pembeleştirmeniz lazım. Bir de eğer bacon kullanacaksınız, kişinize tuz ilave etmeyin. Buzdolabında dinlenen kalıba peynir tabanını, üzerine bacon veya jambonları yayın. Bir kapta krema ve sütü karıştırıp üzerine ekleyin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Servis öneri
Kişinize dilerseniz soğan ve kekik de ilave edebilirsiniz. Ancak lezzet yoğunlaşacağı gibi, tat açısından ağır gelme riskini unutmamanız tavsiye edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.