![]() |
Lorraine’Li Kiş (Fransa )
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
8 kişilik.. Malzemeler 350 gr. tart hamuru (pate brisée) 200 gr. rendelenmiş emmental peyniri 150 gr. ufak parçalara ayrılmış bacon yahut kutu dilimlenmiş dana jambon 4 yumurta 200 ml. krema 100 ml. süt Tuz, karabiber Hazırlanışı Fransızlar’ın efsanevi kişi, ana dilindeki ifadesiyle Quiche Lorraine’i hazırlarken ‘pate brisée’ hamurunu temel alarak yola çıkıyoruz. Hazırlanan hamurun bir saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. Sonra açılıp kalıba yerleştirilen hamur tekrar 20 dakika dinlenmeye bırakılıyor. Eğer bacon’la yapacaksınız, mutlaka tavada önceden pembeleştirmeniz lazım. Bir de eğer bacon kullanacaksınız, kişinize tuz ilave etmeyin. Buzdolabında dinlenen kalıba peynir tabanını, üzerine bacon veya jambonları yayın. Bir kapta krema ve sütü karıştırıp üzerine ekleyin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Servis öneri Kişinize dilerseniz soğan ve kekik de ilave edebilirsiniz. Ancak lezzet yoğunlaşacağı gibi, tat açısından ağır gelme riskini unutmamanız tavsiye edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.