ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kievski (Ukrayna) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240407)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:01 PM

Kievski (Ukrayna)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Piliç Göğüs eti
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Un
Yumurta
Patates
Kornişon Turşu
Yeşil Soğan
Mayonez
Karabiber
Hardal

Kievski:
Piliç göğüs eti et dövücü ile inceltilir. Üzerine ince bir tabaka halinde buzlukta dondurulmuş tereyağı yayılır. Tuz ve karabiber serpilip rulo şeklinde sarılır. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızdırılmamış ama sıcak yağda 20-25 dakika kızartılır. Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Kornişon turşu ve yeşil soğanlar doğranır. Mayonez, tuz, karabiber ve hardal eklenip harmanlanır. Robotta ezilmiş ıspanak beşamel sosla karıştırılır. Kievski kızarmış ekmeğin üzerinde yanında patates garnisi ve üzerine ekşi krema sıkılmış ıspanak garnisi ile birlikte sunulur. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.