![]() |
Pierogi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamur İçin 1 yumurta 1/3 su bardağı süt Bir çimdik tuz 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un İç Harcı için ; 1 adet büyük boy patates 1 / 2 soğan 2 çorba kaşığı tereyağı Pierogi: Soğanları Küçük küçük doğrayın ve tereyağında kavurun.Patatesleri haşlayın. Kavrulan soğanları, tuz ve karabiberi de ekleyip püre haline getirin. Bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Sütlü karışıma un eklenir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamuru yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakın.Dinlenen hamur mantı hamuru gibi incecik açılıp, iç harcı konur. Bir yumurtanın akını biraz çırpın. Hamuru kapatırken hamurun kenarlarına sürün ve bastırarak kapatın.Hamuru iki yemek kaşığı tereyağında altın rengini alana kadar kızartın. Kızartmak istemezseniz haşlayıp ta servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.