![]() |
Empati
Adam Fawer Çeviren: Murat Kayı April Yayıncılık Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın. Edebiyat, Bilim Ve Felsefe Ruhunuza Akacak, Okudukça Bağlanacak, Bağlandıkça Okuyacaksınız... Buram buram felsefe kokan,heyecanlı ,sürükleyici mis gibi bir kitapŞiddetle tavsiye ediyorum...(Özellikle empat arkadaşlara) |
Empati
gerçekten çok müthiş bir kitap yalnız kitapta nasıl bir mrtod izlenimşse kitabı elinizden ne zmnn bırakacağınıza yine iktap belirlıyor yani bende ole oldu tavsiye ederim akıcı keskin kalemi varr
|
Empati
ben bu kitabı alrken kitabın arkasındaki "ne isterseniz yapabilirsiniz ama ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz" cümlesinden etkilenmiştim... Hz Ali'nin "İnsanın kaderi istekleri kadardır" sözüyle ne kadar benzeşiyor değilmi...
|
Empati
Bilimsel olarakta ispatlanan bir olay bu zaten. Siz bir davranış sergilemeden önce beyinde oluşan dalgaları ölçtüklerinde o davranışla ilgili dalgalar ile aynı sinyali alıyorlar. Yani her davranışımızın sinyali biz düşünmeden 1-2 sn. ( atıyorum tabi bu süre çok daha kısa olmalı ) önceden ölçülebiliyor.
Hatta yunuslar insandaki bu dalgaları hissederek onlara vereceği komutu vermeden hemen önce yerine getirmeye başlıyorlar. |
Empati
OLASILIKSIZ'IN YAZARI ADAM FAWER'DAN ..
Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın. EDEBİYAT, BİLİM VE FELSEFE RUHUNUZA AKACAK. alıntı |
Empati
Harika bir kitap ben okudum şuan abim okuyor.
Aynı yazarın "olasılıksız" adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim. |
Empati
Yaşamınızın kontrolü sizde değil!
Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın. EDEBİYAT, BİLİM VE FELSEFE RUHUNUZA AKACAK, OKUDUKÇA BAĞLANACAK, BAĞLANDIKÇA OKUYACAKSINIZ... |