![]() |
Aşkın Şems Hali
Aşkın Şems Hali
Yazar : Erkut Durmuş Güneş ve Ay... ! Birimiz doğar Birimiz batardı doğudan, Ama yörüngelerimiz Şaşmadı hiçbir zaman... Uzaktan da olsa Dönerdik işte Aynı Dünya'nın etrafında Birimiz Dünya'nın uydusu Diğerimizin Uydusuydu Dünya. Aşk Ay/dı Sen Güneş... Erkut Durmuş Erkut Durmuş imzalı ilk şiiri okuduğumda; "sevimli bir başkaldırıyla, felsefi söylemler şiirde ancak bu kadar kaynaştırılabilir" diye düşündüğümü çok net hatırlıyorum. Bu düşünceyi takiben; "Acaba bu yürek; dizelerine yansıyan felsefenin bilincinde mi? yoksa sadece müzmin bir önsezi ve yakıştırmanın mucidi mi?" sorusunun aklıma takıldığını da itiraf etmeliyim. Ulaşabildiğim şiirlerini defalarca okuduğumda ise; sevgili Erkut'un güncel ve sıradan yaşanmışlıklara "görmekle bakmak arası farkı ispatlarcasına" büyük bir merak ve özenle yaklaştığını fark ettim. Giderek; yakası açılmadan halı altına süpürülen duyguları yakalamaktaki ustalığı kadar, onları gün ışığına çıkarışındaki kıvraklığı ve gün ışığına çıkarılanları sarıp sarmalayışındaki sahiplenişi sevmeye başladım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |