ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tıp / Biyoloji / Farmakoloji (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=599)
-   -   Akciğer Kanseri Yapan Besinler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=235520)

Prof. Dr. Sinsi 07-15-2012 09:52 AM

Akciğer Kanseri Yapan Besinler
 
Akciğer kanseri de dahil kanser yapan 5 yiyecek


Ülkemizde son yıllarda artan kanser vakalarının başında akciğer kanseri gelmektedir. İkinci sırada ise meme kanseri vardır. Kanser oluşumuna neden olan birçok faktör vardır. Bunların biri de yediğimiz yemekler yani beslenmedir. Kanser tedavisi çok zor ve pahalı bir iştir. Kanser belirtileri erken dönemde pek anlaşılmadığından mesela akciğer kanseri belirtileri Kanser vakalarının birçoğu ne yazık ki erken evrede yakalanmadığından ölümle sonuçlanmakta. Bu yüzden kansere yakalanmadan önce tedbirimizi almalıyız.


Peki kanser yapan yiyecekler nelerdir. İşte size kanser oluşumuna hızlandırıcı etkisi olan beş yemek.


Sosisli sandviç

Zira içinde çok fazla nitrat vardır. Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla sosisli sandviç yememelerini önermektedir. Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.

2. İşlenmiş et ve pastırma

Sosisli sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı yüksek sodyum nitrat aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir. Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur.

3. Yağda kızarmış şekerli çörek veya lokma

Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir. Birincisi, bunlar beyaz undan, şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü yiyecektir.

4. Kızarmış patates

Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir. Bunlara “patates kızartması” yerine “kanser kızartması” desek daha doğru olur.

5. Cips, kraker, kurabiye, bisküvi

Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Etiketinde “trans yağlar içermez” yazılı olsa bile, genellikle az miktarda trans yağ vardır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.