ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tıp / Biyoloji / Farmakoloji (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=599)
-   -   Mide Ülseri Tedavisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=235348)

Prof. Dr. Sinsi 07-15-2012 10:21 AM

Mide Ülseri Tedavisi
 
Mide Ülseri Tedavisi


Ülser tedavisinde dört ana nokta üzerinde durulur

1 -Midede artan asidi giderici ve ağrıyı kesici ilaçlar


2 -Yarayı etkileyen yiyecek ve içecekleri bırakarak sıkı bir perhiz.


3 -Tam bir dinlenme ve ruhi tedavi


4-Ameliyat.


* Asit fazlalığı ülserin ilerlemesine ve ağrının devamına yol açar. Tedavisi için mide içindeki asidi değiştiren ve bu arada asit salgısını yavaşlatan ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar aynı zamanda ağrıyı da ortadan kaldırır.

* Ülser tedavisinin önemli noktalarından biri de perhizdir. Tedavinin başlangıcında hastaya birkaç gün sadece süt verilir. Daha sonra, sütün yanında ezmeler, pirinç lapası, rafadan yumurta, kaymak, krema ve pelte gibi yiyecekler verilmeye başlanır. Ayrıca meyve suları ve bunu takiben de kızarmış ekmek, gevrek, kremalı çorba ve kek yiyecekler arasına eklenebilir.

* Hastanın durumu düzeldikçe yemek çeşidi değiştirilebilir. Ancak bu konuda doktorun tavsiyesine tam uymak ve perhizle birlikte uygulanacak gıda rejimini doktorun vereceği listeye göre yürütmek hastanın sağlığı açısından çok önemlidir.

* Çeşitli hastalıkların tedavisinde olduğu gibi ülserin tedavisinde de istirahatın rolü büyüktür, ülserli hasta hem bedenen, hem de ruhen dinlenmelidir. Değişik bir havada tatil ve seyahat ülserliler için bir tedavi şekli olabilir.

* Ayrıca, hastanın tedavisinde yatıştırıcı ilaçların ve telkinin de önemli yeri vardır.

* Ülserde uygulanan çeşitli tedavilerin başarılı olamadığı yerde son çare olarak ameliyata başvurulur. Ameliyatı gerektiren sebeplerden bir başkası da tıkanma ve kanamaların devamıdır. Ameliyatla ya midenin küçük bir kısmı ya da büyük bir bölümü alınır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.