![]() |
Böbrek Kum Dökme Belirtileri - Kum Dökme Belirtileri - Taş Dökme Belirtileri
Genellikle böbrek taşının ilk belirtisi siddetli ağrıdır. Ağrı, taş, idrar yolunu tahriş edince veya çoğunlukla tıkayınca gelişir ve aniden başlar. Hastalar, tipik olarak taşın olduğu tarafta sırtta veya karnın alt kısmında keskin, kramp tarzında gelip giden ağrılar duyarlar. Bazen bu yakınmalara bulantı ve kusma eşlik eder. Daha sonra ağrı, kasık bölgesine doğru yayılır. Eğer taş düşemeyecek kadar büyükse, idrar yolunun herhangi bir kesiminde takılır ve yerine göre farklı yakınmalara sebep olurlar. Mesaneye çok yaklaşmış taşlarda, hastalar, sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi duyarlar. Bu daha çok irritasyona bağlı olduğu için bekledikleri kadar idrar yapamazlar. İdrar yaparken çok fazla ağrı ve yanma hissederler. Yine taşların idrar yollarını irrite etmesi sonucu idrarda kanama görülür. Ancak bu hiçbir zaman önemli bir kanama olamaz. Bu belirtilerle birlikte ateş de varsa, bu da infeksiyon belirtisidir. Bu durumda acilen doktorla irtibat kurmak gerekir. |
Arkadaslar,böbreklerinizde kum ya da tas gibi sorunlarınız varsa doktorla falan hiç uğrasmayın bence.Ben 2 yıl doktora gittim bir sonuc alamadım,sıkıntım devam etti ta ki bir yakınımın tavsiyesiyle kumdöken suyunu içene kadar.Bu su Konyanın ılgın ilcesi yakınlarında,iki ay kadar sadece o sudan içtim şimdi cok şükür tas falan kalmadı,edindiğim bilgilere göre suyun tas ve kum dökücü özelliği analizlerle kanıtlanmıs.Herkese acil şifalar.Umarım bilgi faydalı olur.
|