ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kulunç A?rysy Nasyl Geçer (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=234188)

Prof. Dr. Sinsi 07-14-2012 01:26 PM

Kulunç A?rysy Nasyl Geçer
 
Tanymy: Omuz ba?larynda ve hemen altynda hissedilen bir a?rydyr.
Nedenleri: Çaly?mayan kaslaryn hareket yetene?inin azalmasy ya da tam tersi bu bölgedeki kaslara a?yry yüklenme. kötü duru? aly?kanlyklary. psikolojik gerilimler. adi so?uk algynly?y ve önemli bir servikal (omur arasy) rahatsyzlyk olabilir.
Öneriler: A?ryly bölgelerin ki bu tüm öneriler için geçerlidir. mutlaka sycak tutulmasy gerekmektedir.
* Bir miktar taze papatya çiçe?i ince kyyyldyktan sonra bir ?i?enin bo?azyna kadar doldurulur ve üzerine a?zyna kadar saf zeytinya?y eklenerek. a?zy sykyca kapatyldyktan sonra ?i?e iki hafta boyunca güne? görebilece?i veya sycak bir yerde bekletilir. Gerekti?inde ?i?e çalkalanarak. iyice süzüldükten sonra söz konusu a?ryly bölgeye masaj yapylarak yedirilir.
* Kurutulmu? papatya a?ryly bölgeye sycak bir bezin içinde konulmasy faydaly olur.
* Papatya’nyn kaynatylmasyyla elde edilen sycak suyuna yünlü bir kuma? parçasy batyrylyp a?ryly bölgeye konulursa faydaly olur.
* Bir adet ladin kozala?ynyn tohumu ve papatya bir arada iyice ezilerek bulamaç haline geldikten sonra söz konusu a?ryly bölgeye sürülür.
* Yri bir Iahana’nyn geni? yapraklan kaynatylyp. a?nly bölge- ye sycak bir halde konulur ve so?umasyna yakyn sycak olan yenisi ile de?i?tirilir. Ayryca lahana kaynatyldyktan sonra kyyylarak lapa haline getirilip. sycak bir bezin içinde a?ryly bölgeye sarylyr.
* Bir çay fincany kaynar suyun içine bir çay ka?y?y pelin katylyp demlenmesi için kysa bir süre beklendikten sonra süzülerek .günde üç ö?ün birer çay fincany içilir.
* Bir adet sulu limon sykylyp ayny oranda gliserin ve saf alkol ile kary?tyryldyktan sonra söz konusu a?nly bölgeye sürülür.
* Tuz. sirke ve saf alkol kan?tynlyp söz konusu a?nly bölgeye masaj yapmak suretiyle sürülür.
* Geni?çe bir havan’yn içine 10 çift ceviz içi. birer çay ka?y?y karabiber ve kâfuru birlikte. pomat haline gelene kadar iyice dövüldükten sonra. kaynar suyun vermi? oldu?u buharla iyice sycak ve nemli bir ortamyn olu?aca?y banyoda. söz konusu a?ryly bölgeyi sabunlu ve sycak sulu masajla yumu?attyktan sonra elde edilen pomat sürülerek ki?i sycak ve kuru bir odaya alynyr.
* Bir yemek ka?y?y hardal tohumu havanda dövülüp toz haline getirildikten sonra. ince kyyylmy? kuru ek?ir ile birlikte kan?tynlyp söz konusu a?ryly bölgeye sürülerek üzeri sycak bir bezle sarylyr.
* Saf ispirto ve un birlikte kan?tynlarak biraz sulu bir hamur yapyldyktan sonra söz konusu a?nly bölgeye sürmek suretiyle tatbik edilir.
* Cam bir su ?i?esinin içine ve yansyna kadar saf zeytinya?y konulup. ardyndan küçük parçalara aynlmy? portakal kabuklan eklendikten sonra 2 hafta süresince güne? alabilecek bir yere byakylyp. gerekti?inde kullanylyr.
* Bir litre suyun içine yeteri miktarda (su üstüne çykmayacak ?ekilde) mysyr püskülü katylyp kaynatyldyktan sonra elde edilen mayi masaj yapmak suretiyle kullanylyr.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmi? olan iki çorba ka?y?y turp tohumu ile bir su barda?y arpa unu iyice kan?tynldyk-tan sonra üzerine bu kan?ymy lapa haline getirecek kadar su azar azar dökülüp söz konusu a?ryyan bölgeye yedirerek sürülür. Bölge yünlü bir bezle sycak tutulur.
* Bir çay fincany kaynar suyun içine bir çay ka?y?y nane katylyp demlenmesi için kysa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç ö?ün birer çay fincany içilir.
* 200 gram kadar ku? üzümü ve bir çorba ka?y?y sedef otu bir litre su ile birlikte kaynatylyr. elde edilen mavinin için temiz bir bezi batynp çykarttyktan sonra sykylmadan söz konusu a?ryly bölgeye sarylyr.
* Semizotu kaynatylyp sycak suyuna bir havlu batynlyp söz konusu a?ryly bölgeye kompres yapylyr. So?udukça sycak olan yeni bir havluyla de?i?tirilir.
* Yyice kyyylmy? bir çorba ka?y?y yaban yasemini. üç çorba ka?y?y havanda dövülerek toz haline getirilmi? keten tohumu ve bu kary?ymy lapa haline getirecek kadar eritilmi? kuyruk ya?y katylyp iyice kan?tynldiktan sonra elde edilen lapamsy merhem. söz konusu a?nly bölgeye sürülür.
* Acy kavun’un suyu ezilmek suretiyle çykaryldyktan sonra söz konusu a?ryly bölgeye masaj yapylarak sürülür ve sycak tutulur.
* Bir litre süt’ün içine ince kyyylmy? mine çiçe?i’nin kurutulmu? dallaryndan. bir yemek ka?y?y kadary. birlikte bir ta?ym kaynatylarak. bir tatly ka?y?y havanda dövülerek toz haline getirilmi? keten tohumu eklendikten sonra iyice kary?tyrylyp. meydana gelen mayi bir beze sürülerek söz konusu a?ryly bölgeye ba?lanyr.
* Bir litre suyun içine yarym yemek ka?y?y rezene konulup kaynatylarak elde edilen mayi ile söz konusu a?nly bölge masaj yapylarak ovulur.
* Bir çorba ka?y?y havacyva’yy lapa haline getirecek kadar kuyruk ya?y eklenip ysytyldyktan sonra söz konusu a?nly bölgeye sürülür.
* Bir miktar karanfil bir ?i?enin bo?azyna kadar doldurulur ve üzerine a?zyna kadar saf zeytinya?y eklenerek. a?zy sykyca kapatyldyktan sonra ?i?e iki hafta boyunca güne? görebilece?i veya sycak bir yerde bekletilir. Gerekti?inde ?i?e çalkalanarak. iyice süzüldükten sonra söz konusu a?nly bölgeye masaj yapylarak yedirilir.
* Ayny miktarda ve ince kyyylmy? karanfil. zencefil. kimyon ve çadyr çiçe?i’nin içine yeteri miktarda (macun kyvamyna gelecek kadar) süzme bal katylarak iyice kandyryldyktan sonra sabah. ak?am birer tatly ka?y?y yutulursa faydaly olur.
* Sürekli çilek yemek kulunç a?rylaryna oldukça faydaly olur.
* Bir çay fincany kaynar suyun içine ince kyyylmy? bir çay ka?y?y peygamber çiçe?i katylyp demlenmesi için kysa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez. sabah ve ak?am olmak üzere içilir.
* Bir kahve fincany bademya?y ile bir tatly ka?y?y dövülmü? sarysabyr kary?tyrylyp. kysyk ate?te hafifçe ysytyldyktan sonra söz konusu a?ryly bölgeye masaj yapylarak yedirilir




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.