ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kan Grubuna Göre Beslenme (A Grubu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=233998)

Prof. Dr. Sinsi 07-14-2012 01:58 PM

Kan Grubuna Göre Beslenme (A Grubu)
 
A GRUBU KAN

Faydaly olan yiyecekler.
  • Balyk
  • Zeytinya?y
  • Yer fysty?y, ceviz, kabak çekirde?i, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, ku?burnu, papatya, kahve, ye?il çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye,
  • Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (do?al, geneti?i de?i?tirilmemi?), çavdar ürünleri ve ekme?i, yulaf ürünleri ve ekme?i, karabu?day ürünleri ve ekme?i, eski tip bu?day ürünleri ve ekme?i (amarant veya eski turk bu?day)
  • Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pyrasa, yspanak, pazy, beyaz lahana, brokoli, yer elmasy, sarymsak, so?an, kereviz, maydanoz ve bütün ye?il yaprakly sebzeler
  • Kayysy, dut, incir, üzüm, kiraz, vi?ne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eri?i, zencefil, pekmez, aloe vera,
  • Magnezyum sülfat (Yngiliz tuzu).
Zararly olan yiyecekler:
  • Her et (tavuk ve hindi hariç); kary?yk et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanlary (kerevit, kalamar v. b. ) ve havyar
  • Süt, dondurma, tereya?y; herhangi syvy veya katy ya? (balyk ya?y, inek iç ya?y, zeytinya?y ve keten ya?y hariç), piyasa (boyanmy? ve beyaz sirke veya limon asidi ile kary?tyrylmy?) zeytinler
  • Kavrulmu? ve bekletilmi? kuru yemi?, bu?day tip 405–550
  • Patates, biberler, pul biber, domates salçasy
  • Portakal ve suyu
  • Soda, gazoz, ?arap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandyrycy, sakyz, jelâtin, bayat yiyecekler, hazyr yiyecek ve içecekler, mide ve ba?yrsaklarda gaz olu?turan her yiyecek.
Yenebilenler:
  • Tavuk ve hindi eti, taze yumurta
  • Yo?urt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski ka?ar, tulum peyniri, mozarella
  • Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mysyr ve çe?itleri, arpa çe?itleri, barbunya, nohut
  • Turp, kyrmyzy pancar ve "Zararlylara girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler.
Dikkat!
Kyrmyzy et, süt, soda, gazoz ve tüm karbondioksit içeren içecekler;
transgenik tatlandyrycy, aroma, boya, ni?asta, glikoz, früktoz; süt tozu,
Yumurta tozu, ya?ly ve koruyucu kimyasallar içeren hazyr içecek ve yiyecekler
Hazym yetersizli?ine veya tam hazymsyzly?a neden olabilirler. Bunlardan uzak durun!
Kabyz olmamaya dikkat edin! Syhhatli olmak isteyen büyük abdesti gelmeden yemek yemeye oturmamalydyr. (karpuz, incir, greyfurt, üzüm gibi ba?yrsaklary rahatlatycy meyveler ve ye?il yaprakly sebze hariç) Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir.

Kabyzlyk varsa: Ayny miktarda sinameki ve pelin otu ö?ütülüp 1/4 veya 1/2 çay ka?y?y her yemekten sonra su ile veya 1 çorba ka?y?y ö?ütülmü? civanperçemi ve 1 tatly ka?y?y ö?ütülmü? sinameki kary?tyrylyp her sabah 1 tatly ka?y?y su veya bal ?urubu ile içilirse bu iyi gelir.

Zencefil, kekik, mercankö?k, hardal, körri, çemen ve biberiyeyi syrayla devamly kullanmak lazym. Onlar mide ve ba?yrsaklary kuvvetlendirir, sindirimi kolayla?tyryr, iltihaplanma surecini durdurur, gastrit hatta H. Pylori enfeksiyonuna son verir

Karabiber, fülfül, pul biber ve sirkeyi ilaç olarak kullanabilirsiniz. Eti azaltyn! Proteinlerden haftada: 1-2 defa hindi veya tavuk eti, 1-2-3 defa balyk, 1-2 defa taze yumurta, 1-2 defa peynir, hemen hemen her gün kefir ve yo?urt (ev yo?urdu!), 2- 3 defa (her gün de olabilir) ye?il veya kyrmyzy mercimek olsun.

Yumurtayy sadece taze olarak 1-3 günlük (en fazla 7- 9 günlük) yiyebilirsiniz. 10 günlük ve daha eski yumurta veya 5 dakikadan fazla kaynatylmy? yumurta zehirlidir, alerjendir. Yumurta tozu ve süt tozu da sizin için alerjendir. Bu ikisini içeren ürünleri a?zynyza bile almayyn! Süt ürünlerini balyk ile ve et ile birlikte yemeyin; kary?yk et (sosis, sucuk, salam gibi); nohut, mercimek, fasulyeyi yo?urt ile yemeyiniz! Hazym bozulmasyna, vücutta zehirli kalyntylar olu?masyna, alerji ve karaci?er hastalyklaryna yol açar! Sarymsak yutmaya kendinizi aly?tyryn! Ylk önce 3 di?, sonra 21 di?e kadar ço?altyn. Böylece yylda 1 defa 21 günlükten sarymsak kürleri yapyn! Ymkân var ise, bu 21 günlük kürlerde 10 gün her ak?am bir ba? sarymsak dövülür, 1 tatly ka?yk ö?ütülmü? çörekotu, 1 çay ka?yk ysyrgan otu tohumu ve 1/4 çay ka?y?y hardal bal ile kary?tyrylyr ve yenir (aç karnyna). Ama 1- 3 di? her ak?am yutmaya hiç byrakmadan devam edin. Sarymsak (ve kary?ymy) kansere, alerjiye, a?yr enfeksiyonlara ve genetik mutasyonlara kar?y vücudun direncini artyryr. Ye?il sebzeyi ço?altynyz! Sizin durumunuzda havuç, çi? yspanak, hindiba, kereviz, maydanoz, semizotu, so?an, ye?illik, brokoli, kysaca "Faydaly olan" herhangi istedi?iniz sebze - limon suyu ve zeytinya?y eklenerek -salata ?eklinde her gün yemek lazym.
Havuç ve havuç suyunu, zencefil ve zencefil suyunu, hindiba ve suyunu, ysyrgan ve suyunu, kereviz ve suyunu tüm hastalyklara kar?y ilaç alarak kullanyn! Bunlar mide, ba?yrsak ve karaci?er enzimlerini ço?altycy ve hazmy düzelticidir. Karpuz mevsiminde - karpuzu, enginar mevsiminde - enginary, tüm hastalyklara kar?y büyük nimet olarak görün! Enginary kabukla pi?irin, suyunu için ve içini yiyin. Karpuzu çekirdekleri ile yiyin ve 1- 2 çay bardak sykylmy? kabu?un suyunu için. Onlar karaci?er ve böbreklerinizi temizler, kuvvetlendirir ve temiz tutar; böbreklerin ta?laryny eritir ve dü?ürür, B1, pantetin, B6, B12 vitaminlerinin kayna?y çimlenmi? bu?day veya arpa veya yulaf veya çavdar yylda bir defa 30 – 40 günlük kür olarak kullanyn. Sizin için zararly olan siyah çay yerine, faydaly olan ye?il çayy veya bitkisel çaylary içiniz!

"Faydaly" olarak belirtilmi? yiyecekler, sizin için en kuvvetli ilaçlardyr. Sebze ve meyvenin geneti?inin de?i?tirilmemi? olmasyna dikkat ediniz.

Hazyr yiyecek ve içecekleri, parfümleri evinize almayyn! Onlar geneti?i de?i?tirilmi? ürünleri içerir. Alerjilere, bugüne kadar bilinmeyen hastalyklara yol açarlar.

Temizlik maddeleri ve deterjanlary kullanmayyn!

Deterjanlaryn tümü GMO aromalar içerir ve GMO bazly ya?lardan üretilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.