![]() |
Mide Ekşimesi Nasıl Geçer?
Mide Ekşimesi Nasıl Geçer?http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Fazla yememek, yemekten sonra yatmamak ve eğilmemek mide ekşimesi şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.Alkol ve sigaradan, asitli, kafeinli ve kolalı içeceklerden uzak durulmalıdır. Öğün başına daha az yemek, fakat öğün sayısını arttırmak faydalıdır. Yemekleri azar azar, iyice çiğnenerek yenmeli, baharatlı, ekşili ve biberli gıdaları tüketmekten kaçınmalıdır. forumdas net Alınan önlemlere rağmen devam eden mide ekşimesinin nedeni sindirim sistemi hastalıkları olabilir. Bu nedenle, teşhis ve tedavi için doktora başvurulmalıdır. Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir? Midenin dostu olan Muz, mide yanması ve ekşimesi şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, çiğ zeytinyağı da faydalıdır. Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, midenizi asit saldırılarından koruyup tüm sorunları giderebilmektedir.Karnabaharın içeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılmaktadır. Lahana : Lahananın çiğ olarak yenmesi tercih edilmelidir. İnce şeritler halinde doğrayarak salatasını yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkarak aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak bilinir. Dörtte bir lahanayı yıkayarak kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyerek dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presi ile sıkarak sabah akşam suyunu için. Patates : Çiğ patatesin suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyarak katı meyve presinde suyunu sıkın. Su,havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırarak için. Elma sirkesi : Salatalarınızda veya mezelerinizde elma sirkesi kullanın. Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirir. Ispanak : Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak yiyin. Taze yapraklarını salata olarak tüketin. Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığı zaman zeytinyağı besinlerin midede kalma süresini azaltır ve yağların sindirimi için safra salgısını artırır. Baklagiller : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırır. Muz : Mideyi seven meyvelerin başında gelmektedir. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilmektedir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırır. Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini giderir. Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusudur.Yapılan son araştırma sonuçlarına göre meyankökü midedeki aşırı asitlenmeyi azaltmaktadır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.