![]() |
Boza Faydaları - Bozanın Yararları
Bozanın mayalanması sırasında oluşan laktik asit, hazmı kolaylaştırmada çok yardımcıdır.
* İçerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etkisi bulunur. * Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı için uygundur. * Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. * İçerdiği laktik asit nedeniyle bağırsak florasını düzenleyici role sahiptir. * Mide bezlerinin faaliyetlerini olumlu yönde etkiler. * B kompleksi vitaminleri içerdiğinden beslenmede önemli role sahiptir. * Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. * Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. * İçerdiği mayalar sayesinde emziren annelerde süt yapımını artırır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.