ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bayanlara Özel (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Hamilelikte Oluşan Lekeler Nasıl Geçer (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=231923)

Prof. Dr. Sinsi 07-14-2012 01:59 PM

Hamilelikte Oluşan Lekeler Nasıl Geçer
 
Bazı anne adaylarında başta yüz olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde çok sayıda lekeler oluşabilir. Gebelikte cilt değişikliklerinin sorumlusu bu dönemde artan hormonlardır. Hamilelik döneminde gebelik maskesi denilen yüzdeki pigment (cilt rengi) değişiklikleri sıklıkla yanaklar, alın, üst dudak, burun ve çenede düzensiz sınırlı kahverengi lekeler şeklindedir.



Memorial Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Bankaoğlu yüzde oluşan bu değişiklik için şunları söylüyor: ‘Bu pigment artışı doğumdan sonra sıklıkla ortadan kalkar.


MAKYAJLA KAPATILABİLİR
Ender durumlarda pigment artışı adeta bir dövme yaptırılmış gibi cildin derin katmanlarındadır. Böyle durumların tedavisi bu konuda tecrübeli bir cildiye uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Yoğun bir ultraviyole ışık kaynağı olan güneşten uzak durmak ve güneşe çıkıldığı zamanlarda en az 15 faktörlü bir krem kullanmak lekelenmelerin azaltılmasında oldukça etkilidir. Yazın bulutlu havalarda bile güneşin UV ışınlarının cilde etki gösterebileceği unutulmamalıdır. Lekelenme olan bölgelerin makyajla kapatılmasında bir sakınca yoktur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.