ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Güzellik & Bakım (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=409)
-   -   Saç Bakımınız Hakkında Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=231370)

Prof. Dr. Sinsi 07-14-2012 01:02 PM

Saç Bakımınız Hakkında Bilgiler
 
DOĞANIN SÖYLEDİĞİ
Yaz mevsimi genel olarak güzelliğimiz için doğanın son derece cömert olduğu bir mevsimdir. Bu zengin mönüden bol bol yararlanarak sağlıklı ve güzel saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınızın en sevdiği besinler vitaminlerden yana zengin besinledir.Yeşil salata maydonoz taze fasulye lahana havuç domates limon... Bütün meyvelerde C vitamini ile dopdoludurlar. Pırıl pırıl saçlarınız için B5 vitaminin de tabagınızdan eksik etmeyin (avokado,somon,bal) Bu arada bir de bira mayası kürü yapabilirsiniz öğlen ve akşam birer çay kaşığı sütünüze karıştırarak içeceğiniz bira mayası saçlarınızda mucizeler yaratacaktır.
YAZ BOYUNCA SAÇ BAKIMI
Güneşin gün boyu değişken ışınları ve denizin tuzlu havuzun klorlu suyu ile koruyucu tabakası zedelenen saçlarımıza özen göstermek zorundayız.
ÖNEMLİ NOT
Yazın saçların daha sık yıkanması gerekir. Saçlarımızın doğal bir korunma sistemi var ama yeterli değildir. Bu nedenle şampuan seçimi önemlidir.Zaten doğal olarak sık sık denize ya da havuz suyuna girme güneşten koruyucu ürünlerin kullanımı nedeniyle tatil süresinde normal hayatımızdan daha sık saçlarımızı yıkama ihtiyacı duyarız. İşte bu nedenledir ki her yıkamanın ardından saçların tatlı suyla bol bol durulanması hem çok önemli hem de kendini yenilemesi açısından vazgeçilmezdir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.