![]() |
Düzeltilemeyen Hatalar Mı İnsanlar Mı??
hepimiz yaşamak için gelmedikmi bu dünyaya? iyi veya kötü bi şekilde hayatımızı devam ettirmek için çabalıyoruz hepimiz. ve herşey insanlar için değil midir
> dünyada.ölümler,hastalıklar ,kazalar,üzüntüler,mutluluklar, doğrular yanlışlar ve asla affedilmeyen çoğu kez düzeltme fırsatı bile verilmeyen vermediğimiz hatalar. peki neden iyi doğru bişey yapıldığında alkışlarızda hata yaptığında affetmek,nedenini öğrenmek,hoşgörülü olmak yerine kızmayı > bağırmayı o hata yapanı zor durumda bırakmayı tercih ederiz.bizim ufacık bi hoşgörümüzle düzelebilecek hatalar bizim bencil davranışlarımız ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışımızla çığ gibi olur büyür büyütülür.aile facialarına sebebsiz küslüklere düşmanlıklara yol açar.> geçen gün tv. izlerken bi program ilgimi çekti.hayatına yön verme yaşı çoktan gelmiş bi genç kızı > çıkarmışlar binlerce kişinin gözleri önüne akbaba gibi saldırarak rencide > ediyorlar.yanlış hatırlamıyorsam 23 yasında olan nerden geldiğini bilmediğim bu kız arkadaşlarıyla başka eve çıkmak ister tabii bunu kabul etmeyen ailenin baskısı ,abinin dayağı derken haliyle baya bunalmış olan > kız aile izin wermeyincede yanlızları kara delik gibi yutan iatanbula kaçar.giyim kusam marjinal bi şekilde > değişmiştir.kaşlar kazınıp kalemle kaş çizilir,doğal saç yerine peruk > takılır,değişik abartlı bi makyaj yapılr...kız bunlar gibi şeyler yaparak > insanlarda basit bi görünüm bırakır fakat artık gördüğü baskılardan o kadar > yıılmıştırki o kadar sindirilmiştir ki,bu şekilde kendini kanıtlamaya > çalısır.ama ordaki insanlar kıza öyle bi tawr sergilerlerki kız iyice geriye > çekilr..insanların karşısında gardı iyice düşen kız ezildikçe ezilir. daha farklı yollara başwurarak > kendi ayakları üzerinde durabileceğini kanıtlamaya çalışır.ama güya yardım > sewer ünlülerimiz anlayışın a sı olmadan akbabanın bi mundara saldırdğı gibi > saldırırlar.we ünlülerimiz kızı gayet rezil bi şekilde binlerce kişinin > önünde rencide ederler.. > konuşmaların karşısında şoke oldum.sırf reyting için bu tür madur > sorunlu insanları toplayıp iki hır-gürle kendilerince yardım ediyorlar.o > kız bi hata yapmış tamam ama başta ailesi olamk üzere o insanlar neden > hoşgörüyü,saygıyı bi kenara bırakıp böyle şeylere yöneliyorlar > anlamıyorum.zaten yapılan düşüncesiz davranışlardan dolayı o insan o hatayı > yaptıysa daha hoşgörülü olmak gerekmez mi sizce???resmen uçurumun kenarına > gelmiş bi insanı uçurumdan kendi elleriyle yuvarlamak gibi bişey bu. > unutmayalım ki herşey insanlar içindir.eğer hata yapmak gibi bi > kawram warsa anlayış,saygı gibi kawramlarda wardır.hani derler ya insan > olanın başına herşey gelir diye.siz ne olursa olsun saygınızı elden > bırakmayın hoşgörülü olmaya çalışın.aynı şey sizin başınızada gelebilir.siz > saygılı olun,o insanın o hatayı yapma sebeblerini düşünün.kenidnizi onun > yerine bi koyun.objektif oalarak bi düşünün bakalım siz onun yerinde > olsaydınız ne yapardınız.anlayışlı olun,sonuçta o hatayı yapan bi insan we > insan olanın başına herşey gelir |
çok güzel bir yazı, teşekkürler..
"özel üyeliğin hayırlı olsun, tebrikler" |
teşekkürler..
yosunla beraber yazdık ben yazdım oda düzeltti.bende ona teşekkür ederim. |
gerçekten çok güsell olmuş eline saalık
|