![]() |
12 Yaşındaki Kıza Bomba Bıraktırdılar
12 YAŞINDAKİ KIZA BOMBA BIRAKTIRDILAR
ADANA"da bir akaryakıt istasyonunu havaya uçurmak için, içinde 2.5 kilo plastik patlayıcı madde bulunan poşeti B.Ö."ye bıraktıran PKK"lı kadın bombacı Şükran Aydın hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. ADANA"da bir akaryakıt istasyonunu havaya uçurmak için, içinde 2.5 kilo plastik patlayıcı madde bulunan poşeti 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi B.Ö."ye bıraktıran PKK"lı 26 yaşındaki kadın bombacısı Şükran Aydın hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Hurmalı Mahallesi"nde bulunan akaryakıt istasyonu önündeki otobüs durağına 1 Mart"ta bırakılan şüpheli poşetin içinde 2.5 kilo plastik patlayıcı, bir cep telefonu ve düzenek bulundu. Bomba patlatılmadan etkisiz hale getirilirken, büyük bir facia da önlenmiş oldu. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerasını izlediklerinde bombayı pembe etekli, siyah şapkalı bir kız çocuğunun koyduğunu belirledi. Yapılan ihbarların da değerlendirilmesi sonucunda, bomba poşetini bırakan B.Ö. ile küçük kızı yönlendiren PKK"lı terörist Şükran Aydın ve kendisine yardımcı olan 13 kişi yakalandı. ALMANYA VE ERMENİSTAN"DA EĞİTİM ALMIŞ "Serhildan - Nergis - Gülo" kod adlı kadın bombacı Şükran Aydın"ın 1998"de örgüte katıldığı, Almanya"da örgütsel dergi, gazete dağıtım ve satış işleriyle uğraşarak örgüte gelir kazandırdığı saptandı. 2001"de örgüt adına silahlı eylemlerde bulunmak üzere dağ kadrosuna katılan kadın bombacının, siyasi ve askeri eğitimin ardından 2003"de savunma birliklerine seçilerek patlayıcı madde eğitimi aldığı belirlendi. Kadın bombacı Aydın"ın plastik patlayıcı madde düzeneğinde ve patlayıcının bulunduğu poşet içinde parmak izlerine rastlandı. Aydın ile birlikte 7"si tutuklu sanıklar hakkında Adana 7"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açıldı. Bombayı bırakın B.Ö. hakkında ise yaşının 12"den küçük olması nedeniyle TCK"nın "Yaş küçüklüğünü" içeren 31/1"inci maddesine göre "cezai sorumluluğu bulunmadığı" için dava açılmadı. PKK"YA KADIN ELEMAN KAZANDIRIYORMUŞ "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, "Bomba bulundurmak" suçundan 12 yıl, "sahte nüfus cüzdanı kullanmak" suçundan da 5 yıl hapis cezası istenen kadın bombacı Aydın, PKK üyeliğini kabul ederken, akaryakıt istasyonuna bomba bıraktırmadığını iddia etti. Almanya ve Ermenistan"da kadınlar üzerinde siyasi çalışma yaptığını anlatan Aydın, “2007"nin Ağustos ayında Ermenistan"dan ayrılarak Adana"ya geldim. Adana"da da örgüt adına kadınlar üzerinde siyasi çalışmalar yaptım. Evlerinde kaldığım kişiler benim örgüt üyesi olduğumu bilmiyorlardı. Nevruz kutlamaları için Diyarbakır"a giderken yakalandım” dedi. "BABAM BENİ ZORLA EVLENDİRDİ" YALANI Kadın bombacı gibi hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu pastahane sahibi Rıdvan Özer ise daha önce örgüt üyeliğinden cezaevine girip çıktığını söyledi. Kadın bombacıyı tanımadığını iddia eden Özer, “Ben cezaevinden çıktıktan sonra bir daha suç işlememek için karar aldım. Bombayla ilgim yok. Bombanın bulunduğu poşette parmak izimin bulunması imkansız. Bu polisin uydurmasıdır” dedi. Kadın bombacıyı evinde barındıran ve hakkında "PKK"ya yardım etmek" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu Münevver Gelen ise, “Şükran, babasının kendisini zorla evlendirdiği için evden kaçtığını söyleyince 2 gün kızım Suzan"ın evinde kaldı” diyerek kendini savundu. Haklarında 10"ar yıla kadar hapis cezası istenen diğer sanıklar ise örgüte yardım etmediklerini iddia etti. Duruşma eksik belgelerin tamamlanması için ertelendi. gazeteoku.com |