ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=634)
-   -   Microsoft'un Sitesine Hackerlardan Bayram Tebriği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=219180)

Prof. Dr. Sinsi 07-13-2012 09:29 AM

Microsoft'un Sitesine Hackerlardan Bayram Tebriği
 
Microsoft'un resmi web sitesi, bir grup Türk hacker tarafından çökertildi. Sitenin ana sayfasına bayram mesajı bırakıldı. Olay, yurt dışında büyük yankı oluşturdu.

Bir grup hacker, Microsoft'un İrlanda ofisine ait resmi web sitesini hack'ledi. Microsoft.ie adresini, sunucunun güvenlik açığından faydalanarak hack eden korsanların Türk olması ve siteye Türkçe mesaj bırakmaları da şaşkınlık yarattı. Windows Server 2003 işletim sistemi üzerinde çalışan Microsoft İrlanda resmi web sitesinin özel bir datacenter'da yayın yaptığı da gelen bilgiler arasında. Diğer işletim sistemlerine göre daha güvenli olan Windows Server 2008'in neden bu sunucuda kullanılmadığı ve siteye bırakılan "Bayramınız mübarek olsun" mesajı, yabancı basında geniş yer bulmuş durumda.

Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 800x599 ve 31KB.http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.