![]() |
(Hayvanlar Alemi - 1)
ağaçkakan'ın kulağı dilinin ucundadır.
israilli sarı akrebin zehirinden elde edilen protein BEYİN TÜMÖRÜ öldürmekte kullanılır. albatraslor dünyanın etrafını 2 aydan daha kısa bir sürede katedebilir ve kanatlarını çırpmadan 6 gün boyunca aralıksız süzülebilirler. ayrıca albatroslar hiç durmadan 10 yıl boyunca uçabilirler. bir aslanın ortalam ömrü kovaladığı antiloptan çok daha kısadır , ayrıca aslanlar YÜKSEK KOLESTEROL hastasıdır. ÇEK HAYVANAT BAHÇESİNDE BİR LEVHA "ASLANI SIVAZLAMAYIN" aslında kutup ayıları beyaz değildir derileri siyah renkte olup kürkleri yarı saydamdır. beyaz görünümleri ışığın saydam yüzeylerden kırılarak yansımasının bi sonucudur. baykuşların boyunlarında 14 tane yani memelilerin iki katı kadar omur vardır ve bu sayede kafalarını 270 derece döndürebilirler. gözleri o kadar hassastır ki tek bir mumun bir futbol sahasını aydınlattığı kadar ışık alan bir yerde hareketsiz duran fareyi görebilir. bizon hakkında ise ortaçağa ait hayvanname metinlerinde DIŞKISINI 70 METRENİN ÜZERİNDE BİR MESAFEYE FIRLATARAK KENDİSİNİ SAVUNDUĞU anlatılır. çitaların uzun ve kütleli kuyrukları koşarlarken ağılık dengeleyici görevi görür ve omurga adım uzunluğunu arttırmak üzere bükülür.koşarken her adım 7-8 metredir ve saniyede 4 adım atar. denizyıldızının dişisi yumurtasını suya bırakır. erkek olan yumurtayı görünce spermini suya bırakır. EĞER DİŞİ BU SPERMLRİ FARK EDERSE ETRAFA YAKLAŞIK İKİBUÇUK MİLYONA YAKIN YUMURTA SALABİLİR. |