ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=634)
-   -   Dünyanın En Büyük Saat Kulesini Yaptırlar. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=218258)

Prof. Dr. Sinsi 07-13-2012 11:48 AM

Dünyanın En Büyük Saat Kulesini Yaptırlar.
 
Dünyanın en büyük saatini yaptılar

Yüzyılı aşkın bir zamandır dünyanın saatleri Londra'nın güneydoğusundaki Greenwich merkez alınarak ayarlanıyor. Ancak Suudi Arabistan'da Mekke'de yapılan bir saat kulesiyle Müslümanların saat alışkınlığının değiştirilmesi hedefleniyor. Kulenin dört tarafında görülen saatin üzerinde "Allah" sözcüğü yer alıyor.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg









Yüzyılı aşkın bir zamandır dünyanın saatleri Londra'nın güneydoğusundaki Greenwich merkez alınarak ayarlanıyor. Ancak Suudi Arabistan'da Mekke'de yapılan bir saat kulesiyle Müslümanların saat alışkınlığının değiştirilmesi hedefleniyor. Kulenin dört tarafında görülen saatin üzerinde "Allah" sözcüğü yer alıyor.

İslam dünyasının kendi saat dilimini kullanması için harekete geçen Suudi yetkililer, Mekke'de 662 metrelik bir saat kulesi inşa etti. Kulenin saati, Ramazan ayının başlamasıyla çalışmaya başladı. Saatin genişliği ve yüksekliği 43 metre.
Mekke Kraliyet Saat Kulesi merkez alınarak, İslam dünyasının kendi saat dilimine geçmesi amaçlanıyor. Suudi yetkililer, “Bundan sonra Müslümanlar Greenwich yani GMT yerine, İslami saat dilimi olan IMT’yi kullanacak" iddiasında bulunuyor.
155 METRELİK HİLAL
Abraj El Beyt Kuleleri adı verilen otel kompleksinin tepesinde yer alan saat kulesi, 662 metrelik beton yapıdan oluşuyor ve tepesinde 155 metrelik hilal yer alıyor.
DÜNYANIN İKİNCİ UZUN YAPISI

Saatin yer aldığı kule 662 metre ile dünyanın en yüksek ikinci binası olma özelliğini de taşıyor. Mekke Kraliyet Saat Kulesi, dünyanın en yüksek binası Dubai Burç Halife’den sadece 11 metre daha kısa. Suudi yetkililer otelin maliyetinin 800 milyon dolar olacağını belirtti.
DEV HARFLERLE "ALLAH" YAZISI
Alman yapımı saatin, 43 metre genişliği ve 43 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük saati unvanını taşıyor. Kulenin dört tarafında da saatin birer yüzü bulunuyor ve saatin üstünde dev harflerle 'Allah' yazıyor.
Saat, geceleri 17 kilometre, gündüzleri de yaklaşık 12 kilometre uzaktan görülebilecek. Ezan vakitlerinde saat yanıp sönerek, Müslümanları uyaracak.





........http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.