![]() |
Ruhun Bedenden Ayrilisi? Sizede Oldumu
Arkadaşlar daha önce rüyamda iki kez birebir hissettim bu olayı.
Önce hayırdır inş. diyerek başlayayım. Bir gün rüyamda yatağımda sırt üstü yatarken ruhum bedenimden ayrılıyordu. Öyle ki bedenimi terk edip tavana kadar yükseldiğini hissettim bu his çok farklı bir şey kılıçı kınından çıkartmak gibi sanki, tavandan sırt üstü yatan bedenimi görüyordum sanki yatan ben değilmişimde başka birisiymiş gibi oluyor insan siz ruh olarak düşünüyorsunuz o beden artık size yabancı gibi geliyor yani nasıl desem beyniniz ve düşünceniz sanki ruhunuzda oluyor ve yerde yatanda sizin bedeniniz olmasına rağmen ona yabancı gibi duruyorsunuz . sanki birisi yerde yatan kişiye dokunsa siz hissetmicekmişsiniz gibi oluyor yada tam tersi ruhunuzda birisi kolunuzu sıksa sanki bedeniniz bunu hissetmicekmiş gibi iki ayrı dünyanın insanı gibi hissediyorsunuz uçuyorsunuz ama beyniniz normal hayatki gibi çalışıyor düşünebiliyor idrak edebiliyor.Sanki ruh olarak kafanızı kaşısanız kaşıyabilirsiniz gibi ama yerde yatan kişinin ne yaptığı umrunuzda olmuyor siz hareket ediyorsunuz ama o etmiyor.Ruhum sanki sigara dumanı gibi beyaz ve saydam ama sanki hayattaki gibi bir bütünmüşüm gibi hissettim. Ruhun bededen ayrılma olayını ise başka bir rüyamda şöyle hissettim Hayırdır inş. Etraf oldukça beyazdı bulunduğum çevre bembeyazdı ben azrail (a.s) ile konuşuyorum ve diyorum ki canımı acıtmadan al diyorum kendisinin yüzünü görmüyorum ama onunla konuşuyorum sonra onaylar şekilde kafasını öne doğru salladığı malum oluyor bana ve ben sırt üstü başım onun dizinde yatıyorum ve sonrasında ise ruhum yavaş yavaş bedenimden ayrılıyor önce baş kısmım sonra göğsüm ve sonrada belime doğru usulca doğruluyorum taa ki diz kapaklarıma gelene kadar bu durum böyle devam ediyor o anı birebir hissettim diyebilirim dostlarım zaten aynı rüyada diyorum ki burası çok önemli '' Gerçektende terayağından kıl çeker gibiymiş diyorum'' birşeylerin vücudunuzu terk ettiğini bilmek gerçekten çok değişik bir duygu belki şu yazıda hissettiğim şeyin 100 de birini anca tarif edebilmişimdir insan öksürürken belki canı acır ama böyle bir durumda inanın nefes almak kadar kolay gelmişti bana bu rüyada tam diz kapaklarıma kadar doğruldum ve sonrasında ise uyandım arkadaşlar ama gözümü açtığım tatlı bir sevinç farklı bir duygu ve o anı sanki gerçekmiş gibi hissederek ölüm öncesi yaşamak korkularımın biraz daha hafiflemesine sebeb olmuştu. Anneme rüyamı anlattığımda bana ne mutlu sanaki mevlam böyle bir duyguyu sana yaşatmış gerçeği göstermiş dedi öyle yorumladı.Sonra düşündüğümde gerçekten inananlar için ölüm kişinin sevdiğine kavuşması gibiydi. Zira Allah (c.c) azrail (a.s)'a günde 70 kere inananların canını yakmadan alması için emir buyururmuş.Bizim gördüğümüz pek çok acı olayda aslında kişiler yaşadıkları acıyı baygınlıktan ve kendilerinden geçtiklerinden hissedememektedirler. Onunla ilgili güneydoğuda askerde yaşadığım bir kaza anını size etraflı bir şekilde anlatıcam inş. ozaman daha iyi anlıcaksınız dostlarım. Şimdilik değerli yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum selametle kalın. Alıntıdır |