ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bunları Biliyor Musunuz ? (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=488)
-   -   En Ünlü Atlar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=21713)

Ergenekon 07-20-2007 01:55 AM

En Ünlü Atlar
 
SAKARYA : Atatürk'ün en sevdiği binek atı.

ÇANKAYA : Atatürk'ün muharebe yılları sonrası bindiği ve daha sonra Saim Polatkan'a hediye ederek uluslararası müsabakalarda bir çok dereceler kazanan at.

COMMANCHE : General George Armstrong Custer' in 1876 da Kızılderililerle yaptığı Big Horn savaşında ordusundan kurtulan tek canlı olarak tarihe geçmiştir.

VESİR : Napolyon'un Arap cinsi Aygırı

BLACK BEAUTY: Adına en çok film yapılan at.

BUKEPHALOS : Büyük İskender'in seferlerinde bindiği, Hindistan seferinde ölen ve adına Bukephala şehri kurulan atı.

BULLE ROCK: 1730 yılında Amerika ya getirilen ilk Thoroughbred atı.

SIR ARCHIE: Amerika at yarışları tarihinde kendisine meydan okuyacak at bulunamadığından yarış hayatı sona eren at olarak tarihe geçmiştir.

SEABISCUIT: Adına kitap yazılıp, filmleri çevrilen ve Amerika da Heykeli dikilen, Amerika'daki büyük ekonomik krizin aşılmasını sağlayan at.

BABA KURUŞ: Türk Arap atlarının kurucu aygırı. Kendisinden 141 Tay alınmıştır. Karacabey'de anıt mezarı vardır.

DÜLDÜL: Red Kit'in atı.

NAPOLYON: Tom Mix'in atı.

IVAN: Buffalo Bill

ROZINANTE: Don Quijote

puslu 07-20-2007 02:09 AM

Yanlış hatırlamıyorsam Hz. Ali'nin Atının adıda düldül. teşekkürler...

Ergenekon 07-20-2007 02:12 AM

Alıntı:

puslu tafarından gönderildi (Mesaj 126652)
Yanşıl hatırlamıyorsam Hz. Ali'nin Atının adıda düldül. teşekkürler...

evet, hatırlattığınız iyi oldu, teşekkürler.

virüs 07-20-2007 12:27 PM

bir aralar da surhat diye bir at vardı.ama ünlü mü ünsüz mü bilmiyorum.hatta bir tanıdığım öyle bir rumuz almıştı.teşekkürler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.