ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Güzellik & Bakım (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=409)
-   -   Cilt Pullanmasını Önlemek İçin Ne Yapılabilir? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=214885)

Prof. Dr. Sinsi 07-12-2012 07:09 PM

Cilt Pullanmasını Önlemek İçin Ne Yapılabilir?
 
CİLT PULLANMASINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILABİLİR?


- Soyucu özelliği olan sentetik lif. sünger ya da eldiven kullanın.

- Soyucu özelliği olan bir temizleme ürününü süngerin. lifin ya da eldivenin üzerine serpin. Bazı temizleyiciler % 25 oranında volkanik taş tozu içerir. Bunlar yağlı cilt için yararlıdır. Buna rağmen aşırı temizleyici kullanımı yağ bezlerinin aşırı üretimine de neden olabilir. Bu nedenle dikkatli ve doğru miktarda uygulamak gerekir.

- Sünger ya da lif kullanarak dairesel hareketlerle cildinizi ovalayın. Cildinizin boyun. yüz gibi hassas bölümlerini ovalarken nazik olun.

- Cildinizi daha sonra düzgünce kurulayın.

- Soyucu ürünler cildinizi kurutabileceği için devamında cildinizi iyice nemlendirdiğinizden emin olun.

- Hafif petrol. lanolin ve mineral yağları içeren nemlendiricileri tercih edin.

- Cildinizi aşırı soymayın. Eğer cildiniz az yağlıysa çatlamalara neden olabilir. Cildi çok aşırı derecede sürtme. soyma kılcal damarların zadelenmesine neden olabilir!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.