![]() |
En Büyük Kalemiz Zaptedildi !!
Filozof konfüçyus'e sormuşlar; ' sizi devletin en üst makamına getirseler, ne yaparsınız ? Konfüçyus:
'ülkedeki bilginlerini toplar, dili gözden geçirmelerini isterdim' demiş....Bu cevapa şaşıran insanlar ; 'sağlık ekonomi eğitim gibi sorunlar dururken neden dil?' diye sormuşlar.. Konfüçyus: 'Bir ulus dilini doğru bilmiyor ve kullanmıyor, kullanamıyorsa hiç bir kurum görevini yerine getiremez !. Hasta derdini, öğretmen dersini anlatamaz , sanık koltugunda oturan bir insan savunmasını yapamaz..insanlar birbirlerini anlamayıncada kargaşa dogar.bunu önlemek için dili iyi öğretmeliyiz.Çünkü dil insanlar arasında anlaşmayı saglar... Bunun farkına varan batılılar her fırsatında, şuanda adı gibi hiçde milli olmayan eğitim sistemimize müdahale ederek en büyük kalelerimizden birini zaptetmiş durumdadır.toplumda yerini arayan genç kuşak ve şimdiki nesil arasındaki en büyük kopukluk budur..Mrs.Brown ve Mss.Brownla yetişen türk gençliği, mc donalds,kolej,pizza hut,disco, computer,center, cafe... gibi türkçe olmayan kelimelerle hayatını sürdürmektedir.Dil insanları bir arada tutan en büyük kültür unsurudur.nekadar türkçe okadar birlik...Gazinin dediği gibi' TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEKTİR, NE MUTLU TÜRKÜM DiYENE'..Herşeyden önce zaptedilen bu kalemizi geri almalıyız.Şehrinizin sokaklarında gezerken derme çatma yabancı kelımerle isim verilen dükkanlara bakmanız olacak...EN BÜYÜK KALEMİZ ZAPTEDİLDİ ARKADAŞLAR. Herkesi güzel Türkçemizi ve kültürümüzü korumak için mücadeleye davet ediyorum. Lütfen imzalarınıza benimde imzamda bulunan mesajı koyarak bu konuya olan dikkatimizi ve önemimizi vurgulayalım. LÜTFEN DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM |