![]() |
Atatürk Bizimle
ATATÜRK BİZİMLE
DOĞUMU VE AİLESİ . Doğumu Ailesi . Ali Rıza Efendi . Zübeyde Hanım . Makbule Atadan OKUL YILLARI . Okul Yılları . Harp Okul Yılları YAKINLARI . Latife Uşaklıgil . Sabiha Gökçen . Ülkü Doğançay . Afet İnan . Nebile . Rukiye Erkin . Abdurrahim Tunçok ÇALIŞMA ARKADAŞLARI . Ali Fuat Cebesoy . Celal Bayar . Cevat Abbas Gürer . Falih Rıfkı Atay . Fethi Okyar . Fevzi Çakmak . Hasan Rıza Soyak . İsmet İnönü . İzzettin Çalışlar . Kazım Karabekir . Kazım Özalp . Kılıç Ali . Mazhar Müfit Kansu . Mustafa Cantekin . Mustafa Necati . Muzaffer Kılıç . Müfit Özdeş . Nuri Conker . Ömer Naci . Rauf Orbay . Refet Bele . Ruşen Eşref Ünaydin . Salih Bozok . Tevfik Rüştü Aras . Yunus Nadi Abalıoğlu KONUŞMALARI . İlk Meclis Konuşması . İzmir İktisat Kongresi . İlk Cumhurbaşkanlık . Onuncu Yıl Nutku . Gençliğe Hitabe . Nutuk IV. Dönem Meclis Açılışı SEVDİĞİ ŞARKILAR . Yemen Türküsü . Vardar Ovası . Çanakkale İçinde . Yanık Ömer . Kırmızı Gülün Alı Var . Alişimin Kaşlari Kara . Cana Rakibi Handan Edersin . Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım . Nihansın Dideden Ey Mest-i Nazım . Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme . Atladım Bahçene Girdim . Dayler Dayler, Viran Dayler . Esiri Zülfünün Ey Yüzü Mahım . Gitti de Gelmeyi Verdi . Hab-gah-ı Yare Girdim Arz İçin Ahvalimi . Köşküm Var Deryaya Karşı . Şahane Gözler Şahane ATATÜRK VE SPOR . Güreş . Futbol . Deniz ve Kürek Sporu . Okculuk . Atıcılık . Boks . Binicilik . Havacılık . İzcilik . Emriyle Kurulan Spor Klüpleri . Düzenlenen Yarışmalar . Atatürk'ün Spor Politikası . Spor ve Kadın KURDUĞU KURUM VE KURULUŞLAR . Anadolu Ajansı . Ankara Hukuk Fakültesi . Atatürk Orman Çiftliği . Bursa Merinos . Çocuk Esirgeme Kurumu . Demir Yolları ve Limanları Gen. Md. . Devlet Hava Yolları . Devlet İstatistik . Elektrik İşleri Etüt İdaresi . Etibank . Halkevleri . İş Bankası . Maden Teknik Arama . Merkez Bankası . Merkez Hıfzısaha Enstitüsü . Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı . Sanayi ve Maadin Bankası . Sümerbank . Türk Tarih Kurumu . Türk Dil Kurumu . Türk Kuşu . Türkiye Şeker Fabrikaları . Uluslararası İzmir Fuarı . Türkiye Cumhurriyeti Ziraat Bankası . Ziraat Okulları ve Yüksek Ziraat Enistitüsü ATATÜRK MÜZELERİ . Selanik'te Atatürk Evi . İstanbul Şişli'deki Atatürk Evi . Çankaya Atatürk Köşkleri . İzmir Atatürk Evi ve Müzesi . Bursa Atatürk Müzesi . Erzurum Atatürk Müzesi . Sivas Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi . Diyarbakır Atatürk Köşkü . Kayseri Atatürk Evi ve Müzesi . Konya Atatürk Evi ve Müzesi . Trabzon Atatürk Köşkü . Havza Atatürk Evi . Adana Atatürk ve Kültür Merkezi . İzmit Müzesi ve Atatürk Evi . Mersin Atatürk Evi . Antalya Atatürk Müzesi . Silifke Atatürk Evi . Yalova'da Atatürk Köşkleri . Florya Atatürk Deniz Köşkü . Çubuk Atatürk Köşkü . Söğütözü Atatürk Dinlenme Evi . Alanya Atatürk Evi ve Müzesi . Denizli Atatürk ve Etnoğrafya Müzesi . Malatya Atatürk Evi . Rize Atatürk Müzesi . Atatürk Orman Çiftliğinde Atatürk Evi . Eceabat Çamyayla Atatürk Karargahı . Atatürk'ün Ankara'da ilk Karargahları . Alagöz Atatürk Karargahı . Akşehir Bati Cephesi Karargahi . Afyon Atatürk Karargahı . Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi . Ankara Kurtuluş Savaşi Müzesi . Ankara Cumhuriyet Müzesi . Ankara Anıtkabir Atatürk Müzesi . Ankara Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müzesi . Ankara Askeri Tarih Müzesi . Ankara TBMM'de Atatürk ve Meclis Müzesi . Ankara Valilik Binasında Atatürk Odası . Ankara Etnoğrafya Müzesinde Geçici Kabir Yeri . Dolmabahçe Sarayı . Erzurum Kongre Binası ve Atatürk Müzesi . İstanbul Pera Palas'ta Atatürk Odası . Samsun Atatürk Müzesi . Eskişehir Atatürk ve Kültür Müzesi . Kastamonu Müzesinde Atatürk Köşesi . Elazığ Atatürk Odası ÖZEL BELGELER El Yazısı . Yazdığı Kitaplar . Okuduğu Kitaplar . Yazdığı Mektuplar . Yazdığı Şiirler . Telgrafları Nüfus Kağıdı ve Karnesi VASİYETİ VE ÖLÜMÜ . Vasiyet Kararı . Notere Verilişi . Vasiyetinin Tam Metni Ölümü . İlk Teşhis . Doktorları . Ben Hastayım Çocuk . Kumandan Benim . Güney Gezisi . Savarona . Karnından Su Alınması . İlk Koma . Son Saatler . Bazı Sonlar . Ölüm İlanı . Cenaze Namazı . Etnoğrafya'ya Defni TÜM YÖNLERİYLE ANITKABİR . Teklif Edilen Projeler . Yapımı . Bölümleri . Ata'nın Nakli |