![]() |
Hiçlik Konusunda Ki Mana
Hiçlik konusunda ki Mana - Yaşam Hikayeleri
Bir arifi billah bir kaymakamın huzuruna gelmiş. O da çok dolu, kaymakam da henüz gelmemiş. Adamcağız da oturmuş, ibadetine dalmış. O sırada içeri kaymakam girmiş, herkes ayağa kalkmış. Bizim arif güzel gönüllü bir derviş; tanımadığı için kalkmamış ayağa. Kaymakam son derece sinirli; Bir arifi billah bir kaymakamın huzuruna gelmiş. O da çok dolu, kaymakam da henüz gelmemiş. Adamcağız da oturmuş, ibadetine dalmış. O sırada içeri kaymakam girmiş, herkes ayağa kalkmış. Bizim arif güzel gönüllü bir derviş; tanımadığı için kalkmamış ayağa. Kaymakam son derece sinirli; - Kalk, demiş; ne biçim adamsın sen - Efendim özür dilerim tanımadım ben, demiş. - Ben kaymakamım işte, demiş adam. - Ay afedersiniz, demiş; peki sonra? Adam biraz gaza gelmiş - Sonra belki vekil filan olurum, demiş. - Peki efendim sonra? - Başbakan olabilirim. Kalk onun için - Sonra, demiş - cumhurbaşkanı da olabilirim, demiş. - Sonra efendim? Adam o kadar hoşlanmış ki cumhurbaşkanı olma fikrinden; - Daha ne olabilir... - Sonra hiç demiş. Derviş demiş ki, - Ben o hiçim işte, onun için kalkmadım ayağa efendim… |