![]() |
Arkadaslik Bu Mudur
Arkadaslik Bu Mudur??
Savasin en kanli gunlerinden biri.Bir asker arkadasinin biraz ileride kanlar icinde yere dustugunu gordu.Insanin basini bir saniye bile siperin uzerinde tutamiyacagi ates yagmuru altindaydilar.Asker tegmene kostu: -"Tegmenim,firlayip arkadasimi alip getirebilirmiyim?" Delirdin mi? der gibi bakti tegmen. -"Gitmeye degermi?Arkadasin delik desik olmus,buyuk olasilikla olmustur bile.Kendi hayatinida tehlikeye atma sakin." Asker israr etti.Tegmen: -"Peki" dedi."Git o zaman" Inanilmasi guc,asker o korkunc ates yagmuru altinda,arkadasina ulasti.Onu sirtina aldi ve kosa kosa dondu.Birlikte siperin icine yuvarlandilar.Tegmen kanlar icindeki askeri muayene etti,sonra onu sipere tasiyan arkadasina dondu: -"Sana degmez,hayatini tehlikeye atmana degmez demistim.Bu zaten olmus" -"Degdi tegmenim degdi"dedi asker. -"Nasil degdi"dedi tegmen."Bu adam olmus gormuyormusun?" -"Yinede degdi tegmenim.Cunku yanina ulastigimda henuz olmemisti.Onun son sozlerini duymak,dunyaya bedeldi benim icin." Ve arkadasinin son sozlerini hickirarak tekrarladi: mehmet , gelecegini biliyordum" |