![]() |
Beklemenin Birinci Hali
Beklemenin Birinci Hali Yazısı - Beklemenin Birinci Hali Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları
Her sabah evden çıktığımda, saatlerce eve dönmemi bekleyen bir köpeğim var benim. Adı Max. Ne kadar geç kalırsam kalayım her eve dönüşümde aynı coşkuyla karşılar beni. Ne bir sitem olur karşılamasında ne de fazladan bir talep... Sadece bekler. Ve sadece döndüğüm için mutlu olur... Her seferinde... Beklemek hali içimi acıtmıştır benim hep. Yaşlı insanlar da hep beklerler ya birilerini... Birini beklemenin iç acıtan duygusunu hissetmek daha da hassas yapıyor insanı bekleyenlere dair... Beklemek öyle bir şeydir ki, ne hayatına dönebilirsin tekrar ne de başka bir hayat yaşayabilirsin. Beklemek öyle bir şeydir ki, en unuttuğunu zannettiğin anda bile içinde bir yerlerde aynı duyguyu yaşadığını bilirsin. Beklemek yeryüzündeki en büyük umuttur, yaşanılan. Beklemek insanın içindeki inancı büyütür, kendine dair. Beklemek karşındaki kişiye dairdir belki ama tek kişiliktir aslında. Beklemek öyle bir şeydir ki, içindeki 'o'nu bu denli büyütmenin başka yolu yoktur hayatta. Öyle büyütür öyle büyütürsün ki onu içinde, yaşadığın duygu sel olup akar gözlerinden, sığmaz içine nefesin birden, öleceğini zannedersin... Beklemek öyle bir şeydir ki ne sende sen kalırsın, ne de başka bir şey... Geçmiş yok olur gözlerinin önünde. Daha önce böyle bir duygu yaşamadığına yemin edersin içinden. Beklemek öyle bir şeydir ki içinde hissettiğin acıyı 'o'nun varlığı dindirir sadece. Beklemek öyle bir şeydir ki başka kimsenin elini öyle tutmadığına, öyle bakmadığına, öyle dokunmadığına inandırır seni... Beklemek fena bir şeydir... Ama çok da güzeldir... Birini beklerken, beklediğinin geleceğini bilmek yakın zamanda... Beklemenin birinci halindeyim ben... Başak Sayan |