![]() |
Şizofren
Şizofren Yazısı - Şizofren İlknur Uzunöner - İlknur Uzunöner Yazıları
Şizofren bir yaşamın kıyısında sevdim seni;her an delirecekmişim gibi..Her an ölecekmişsin gibi.Kapattılar beni bir yere,öyle bir bahçe ki burası herşeyim;herkes benim gibi ama dış dünya yok burada.Onlar farklı bakıyorlar ben ve benim gibilere.Anlam veremiyorum hiç kimseye..Öylesine daraldım ki artık bir tek ses bile duymak istemiyorum.Hayatıma anlam veren herşey anlamını yitiriyor birer birer.Buradan kurtarsın biri beni dem ekten bıktım artık ama biri kurtarsın beni buradan. Yalnızım ölesiye;çok kötüyüm..En ağır romanların sayfalarına sıkıştım.Unuttular beni burada.Katilim oldular;yüzlerce hatta milyonlarca kez öldürdüler ve hala devam ediyorlar...Kalakaldım pençesinde darağacının ipim çekilecek vaktim çok az anlıyor musun beni?Yalnızlığım omuzlarımda çok ağır bir yük!O pencere o kadar küçük ki azalıyor gitgide güneş..ne dolunay var ileride ne de umut.Hepsi sönük..neden sönük!Bana bırakılanın izini taşıyorum köhne yüreğimde,mil çekildi gözlerime sanki neyim var ki göreyim..Duyamadığım ama rüyalarımda hep gördüğümdü açmaya çalıştığım kördüğüm. Her defasında elime yüzüme bulaştırdım açamadım ki yapamadım..Ben..sadece ölüyor ve özlüyordum..ve hala da öyle..Sonsuza kadar özlemek;bile bile atlamak o uçurumdan ve biçare saatlere küfretmek...Yankılanan seslerin acısı tekleyen kalbimde;ölene kadar kalacak o mahsende..Bıraktım yıllansın bu acı diye..İşte benim acım en güzeli ve kahırlısı kırmızıların..İçtikçe öldürsün beni.Nasıl olsa o kapı kapandı artık üzerine beyazlar çekildi,açıktı yüreği;görüyordum..Ve hala o gözler gözlerimde gündüz gece,her dakika her saniye... Öyle bir sınav ki bu tek çözümü sabır..Kahrolsamda mecburiyet varya hani;ayakta durmak zorunda olduğun anlar;işte o anlar benim yolum..Yürümek zorunda olduğum;dikenli tellerle,kırık camlarla dolu yolum...Beni hiçkimse çıkarmayacak bu kuyulardan biliyorum ama mecburum... İlknur Uzunöner |