ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Radyo, Sinema ve Tiyatro (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=280)
-   -   Dolandırıcılar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=200247)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 05:36 PM

Dolandırıcılar
 
Dolandırıcılar 1999 - Dolandırıcılar Filmi - Dolandırıcılar Film Konusu - Dolandırıcılar Oyuncuları - Dolandırıcılar Film Tanıtım - Dolandırıcılar Nostalji Filmi

Yönetmen Stephen Frears

Yapımcı Martin Scorsese,Robert A. Harris,Jim Painter

Senarist Kitap: Jim Thompson

Senaryo: Donald E. Westlake

Oyuncular John Cusack,Anjelica Huston,Annette Bening,Pat Hingle

Müzik Elmer Bernstein

Görüntü yönetmeni Oliver Stapleton

Kurgu Mick Audsley

Dağıtıcı Miramax

Çıkış tarih(ler)i 5 Aralık, 1990

Ülke Amerika Birleşik Devletler

Hasılat $13,446,769 (ABD)


Dolandırıcılar (özgün adı:The Grifters) 1990 yapımlı 4 Akademi Ödülüne aday gösterilmiş neo-noir filmidir. Yönetmenliğini Stephen Frears (Dangerous Liaisons) üstlenirken, filmin başrollerinde oyunculuğuyla En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Anjelica Huston, oyunculuğuyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülüne aday gösterilen Annette Bening ve filmin kitabını 1985 senesinde okuyup filme kendisi adapte etmek istediği aktör John Cusack oynamaktadır. Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Özgün Senaryo dallarında da Oscar ödülüne aday gösterilirken, bayan oyuncular da başta BAFTA olmakla birkaç önemli sinema ödülüne aday gösterilmişdir.


Jim Thompson'un aynı isimli ucuz romanından sinemaya uyarlanan filmin yapımcılığını Martin Scorsese üstlenmektedir. Gişelerde ise film yeteri kadar dağıtım elde edemedi. Toronto Film Festivalindeki galasından sonra Los Angeles ve New Yorkda sadece seçili sinemalarda oynayan film 14 milyon dolara yakın bir hasılat elde etmeyi başardı.


Genç yaşta çocuk sahibi olan ve mafyaya çalışan bir kadın (Anjelica Huston), onun dolandırıcı oğlu (John Cusack) ve oğlunun görüştüğü o da aynı şekilde bir dolandırıcı olan sevgilisi (Annette Benning) üzerine kurulan film genel olarak alışılmışın dışındaki senaryosu, atmosferi, zengin diyaloglari ve entrikalarla dolu olması ile dikkat çekiyor.


John Cusack 2006 senesinde Total Film dergisine verdiği bir demeçte kendisinin En İyi 5 Filmi sorulduğundan cevabında bu filmide söylemişdir. Huston ve Cusack daha sonra Martian Child filminde de birlike çalışma şansı yakaladılar.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.