ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Radyo, Sinema ve Tiyatro (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=280)
-   -   Ahmet Ümit'in Bir Romanı Daha Sinemaya Uyarlanıyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=197638)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 06:46 PM

Ahmet Ümit'in Bir Romanı Daha Sinemaya Uyarlanıyor
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Mistik bir Alevi hikayesiyle 12 Eylü'ü buluşturan proje...


Ahmet Ümit'in ‘Bir Ses Böler Geceyi' adlı romanından uyarlanan film, Türkiye'nin yakın tarihini, bir Alevi gencin gerilimli öyküsü eşliğinde 12 Eylül öncesi ve sonrasını beyazperdeye taşıyacak.


Ahmet Ümit'in ‘Sis ve Gece'den sonra bir romanı daha sinemaya çekiliyor. ‘Bir Ses Böler Geceyi' polisiyeyi, Yönetmen ve senarist Ersan Arseven beyazperdeye uyarladı. Cem Davran, Merve Dizdar'ın başrolde oynadığı filmde Ali Sürmeli, Gün Koper, İpek Tenolcay, Rıza Akın gibi isimler var. Tokat Zile ve çevre köylerinde üç haftalık çekimden sonra İstanbul'a gelen film ekibi Beykoz Sümerbank tesislerinin olduğu bölgede set kurdu. Yönetmen Ersan Arsever ile Ahmet Ümit, film hakkında bilgi verdi.


Romandaki Süha biraz da kendimim!


Ahmet Ümit aslında ‘Bir Ses Böler Geceyi' adlı romanını, otobiyografik ögeler taşıdığı için kendisinin çekmeyi düşündüğünü söyledi. Ümit, Cem Davran'ın canlandırdığı Süha karakterini kendisinden yola çıkarak yazdığını ve eşiyle tanışma sahnesinin bire bir kendi yaşadıkları olduğunu anlattı. Filmde bir Alevi gencin yaşadıklarıyla Üniversite araştırma görevlisinin geçirdiği trafik kazası sonrası birbirine karışan hayatları, 12 Eylül darbesini öncesi ve sonrasıyla beyazperdeye taşıyacak.


Filmin Yönetmen ve senaristi Ersan Arseven, proje hakkında şunları söyledi: “Ahmet Ümit'in bu romanı beni yüreğimden vurdu. Çünkü benim ailem de beş nesil önce Çorum'dan İstanbul'a göç etmiş Alevi bir aile. Türkiye kısa sürede büyük değişim yaşadı. Ancak yaşananları da hatırlayıp irdelemek lazım. ”


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.