ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zillop Taplaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196709)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:30 AM

Zillop Taplaması
 
MALZEMELER:


500 gram zillop

3 bardak un

2 bardak mısır unu

250 gr tereyağı

1/2 litre süt

Tuz

Karabiber


HAZIRLANIŞI:


Yabani, yumrulu, üstü yeşil saçaklı bodur bir bitki olan Zillop, bir kış bitkisidir. Zillobun, yumurtalı kavurması ya da ekmeği yapılır. Zillopları temizledikten sonra ince ince kıyılır. Un karıştırılıp ortasına curun (çukur) açılır.


Çukurun içine yağ, tuz, ılık süt, karabiber ve zilloplar konur. Ve sert bir hamur yoğurulur. Gerekirse hamur yoğurulurken, az az su eklenebilir. Hamur altı parçaya ayırılıp avuç içiyle yuvarlanır.


Üzerine bir bez kapatılıp, üç saat dinlendirilir. Sonra elle bastırarak biraz inceltilir, üzerine yine bir bez örtülür. 45 dakika durduktan sonra, alevsiz fırına atılır. Ev fırınlarında ise 200 derecelik ısıda pişirilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.