ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muz Yaprağına Sarılı Ördek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196682)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:34 AM

Muz Yaprağına Sarılı Ördek
 
Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)

Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonra tamarind suyunda marine edilir.


Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, küçük kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üzerine küçük kesilmiş misket limonu yaprağı ve limon filizi eklenir.

Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır. 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir.


Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır. 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir. Yanında tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.