![]() |
Tereyağında Kızarmış Fırında Sebzeli Antrkot
Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı 5 - 6 sivri biber 2 büyük domates 5 arpacık soğan, soyulmuş Tuz, taze çekilmiş kara biber 5-6 parça antrkot dilim Hazırlanışı; Teflon bir tavada 1 yemek kaşığı yağı eritip, kızdırın. et dilimlerini yanyana dizin. İyice kızarana kadar arada bir çevirerek kızartın. Borcama veya fırın tepsisine dizin. Yağ azaldığı için kalan tereyağını da tencereye ekleyin eridikten sonra biberleri de hafifçe kızartın ve etlerin üzerine yerleştirin. Domatesleri halka halka doğrayın. Arpacık soğanları etlerin üzerine yerleştirin, biraz tuz ve taze çekilmiş kara biber serpin. En üste dilim domatesleri etleri kaplayacak şekilde yerleştirin. Kızartma tenceresinde yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar yağ kalmıştı onu da üzerine gezdirebilirsiniz veya hiç koymayabilirsiniz. 280 C derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.