ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elbasan Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196657)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:38 AM

Elbasan Tava
 



MALZEMELER


2 adet orta boy soğan

1kg kemikli kuzu eti

350gr yoğurt

2 adet yumurtanın beyazı

4 yemek kaşığı un

tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI


Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın.

Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar).

Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın.

Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.