![]() |
Hellim Aşı - Van
Van Yöresi Hellim Aşı - Hellim Aşı Nasıl Yapılır - Hellim Aşı Tarifi - Hellim Aşı Hakkında
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı kuru fasulye 2 su bardağı aşurelik buğday 10-12 su bardağı su 350 gram kuşbaşı kuzu eti 5 adet soğan 3’er adet domates ve sivri biber 2 çorba kaşığı domates salçası 200 gram tereyağı Yapılışı BİR gece öncesinden suda beklettiğiniz nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Aşurelik buğdayı su ile birlikte kısık ateşte 2-2.5 saat pişmeye bırakın. Diğer tarafta kuzu etini kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kuzu eti, ince kıyılmış soğan, domates, sivri biber ve salçayı tereyağında kavurun. Pişen buğdayın içine etli karışımı, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.