ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Malpuri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196600)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:48 AM

Malpuri
 
Malzemeler:


250 gr. bugday unu

100gr pudra sekeri

50 gr. toz seker

3/4 lt. yogurt

200gr. sut

200 gr cilek veya baska kirmizi meyve

1/2tatli kasigi kabartma tozu

kizartmak icin ghi




Yapilisi:


Unpudra sekerkabartma tozu ve sut karistirilir.

Elde edilen hamurdan birer birer corba kasigi sicak ghi'ye akitilir.

4-5 dak.pembelestirilir. Ghinin isisi sabit olmalidir.

Atesten alinan Malpuriler suzulup sogutulur.

Bir canagin icinde yogurtpudra sekeri ve ezilmis meyveler iyice karistirilir. Malpuriler bu karisimin icine atilir. 10 dak bekletildikten sonra servis yapilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.