![]() |
Pratik Yemekler
Havuç Taneleri
Birçok çocuk sebze yemekten hoslanmaz ancak vitamin ve mineral deposu olduklari için sebzeleri yemeliyiz. Onlari biraz fakli malzemelerle pisirerek daha fakli tadlar yaratabilirsiniz. Belki bu yöntem size sebzeleri daha fazla sevdirir. Iste havuç taneleri de bu tariflerden biri. Malzemeler 2 tane normal boyutlarda havuç 1 çay kasigi tereyag 1 çay kasigi susam Limon suyu, tuz, seker Yapimi: Havuçlari kalin yuvarlaklar biçiminde dograyin ve yumasamalari için haslayin. Daha sonra bir tavanin içinde tereyag ile karistirin. Ve sirasiyla tuzu, limon suyunu, susami ve sekeri ekleyin. Sonrasinda bir bardak suyu da tavadaki havuçlara ekleyin. birkaç dakika karistirdiktan sonra yemeginiz hazir. Kolay Sandviç Evde tek basinasiniz ve fazla vakit harcamadan hemen birseyler yemek istiyorsunuz. O zaman buzdolabinda yer alan malzemelerden yapilan lezzetli bir sandviç tam size göre. Malzemeler Sandviç ekmegi 1 dilim beyaz peynir Domates ve salatalik Birkaç dilim salam Istege bagli zeytin ( varsa zeytin ezmesi de olabilir) Yapimi: Eger, zeytin ezmesi kullanacaksaniz ekmegin içine öncelikle bunu sürün. Sonrada peynir ve salami dilimlerini koyun. Bunlarin üstüne de salatalik ve domates dilimlerini yerlestirin. Iste hem lezzetli hem de vitaminli sandviçiniz tam 5 dakikada hazir. Peynirli Chips Aslinda bu çok da öyle vitamini olan ya da yararli bir yemek degil. Ancak arada sirada yapabileceginiz bir atistirma olabilir. Bu tarifi yaparken firin kullanmaniz gerekiyor. Bu konuda büyüklerinizden yardim alabilirsiniz. Malzemeler 2 paket chips Rendelenmis kasar Yapimi:Hazir olarak aldiginiz chipsleri genis bir tabaga düzgün bir biçemde yerlestirin ve firina koyun. Birkaç dakika sonra chipslerin üzerine rendelenmis kasari serpin ve 3 dakika kasarlar erinyinceye kadar firinda bekletin. kasarlarin üzeri hafif kizarinca yemeginizi firindan çikarin. Yaninda bir bardak meyve suyu ile afiyetle yiyin. Dondurulmus Muz Malzemeler Istediginiz kadar muz Istediginiz kadar taze çilek 1 bardak portakal suyu Yapimi:Muzlarin kabuklarini soyun ve bir gece buzlukta bekletin.Buzlukta beklemis muzlari blender içinde parçalayip, ezin. Sonra da içine portakal suyunu ekleyin. Yumasayana kadar blenderi çalistirin. Tadi meyveli dondurmayi andiran bu lezzetli tatliyi istersen hemen yiyebilir ya da daha sonrasi için dondurabilirsin. Hepinize afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.