ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yalancı Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196539)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:58 AM

Yalancı Mantı
 
Yalancı Mantı Tarifi - Yalancı Mantı Nasıl Yapılır - Yalancı Mantı Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Adet Yufka

350 Gram Kıyma

2 Adet Kuru Soğan

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Pul Biber

Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ

4 Su Bardağı Et Suyu

1 Yemek Kaşığı Salça

2 Kase Yoğurt

4 Diş Sarımsak


Yalancı Mantı (Sosyete Mantısı) Nasıl Yapılır?


1. İç malzemeyi hazırlamak için, soğanları çok ince kıyın ya da rendeleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. İç harcı yufka sayısı kadar parçalara ayırırsanız harcı daha kolay paylaştırabilirsiniz.


2. Düz bir zemine yufkaları serin ve ortadan ikiye ayırın. İlk yufkanın yarısına kıymalı harçtan boydan boya uzunca bir şekilde serin ve dıştan içeriye doğru yuvarlayarak hafifçe katlayın. Bütün yufkaları bu şekilde yuvarlayın. Hazırladığınız uzun yufkaları ikişer cm genişliğinde parçalara kesin ve fırın tepsisinin üzerine kıymalı kısımları üste gelecek şekilde dizin. Bütün parçaları dizdikten sonra bir fırça yardımı ile üzerlerini yağlayın.


3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar 10 dakika pişirin. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için 10 dakika sıcak fırının içinde bekletin.


4. Üzeri için sarımsakları tuzla dövün ve yoğurtla karıştırın. Ocakta bir başka kap içinde tereyağı ve yanmaması için biraz sıvıyağı kızdırın ve içine salçayı da ekleyerek salçayı kavurun. Biraz su ekleyerek salçayı çözdürün.


5. Fırından çıkardığınız mantıların üzerine once sarımsaklı yoğurdu serin, daha sonra salçalı sosu gezdirin. Dilerseniz kuru nane de serperek sıcak olarak servis edin.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.