ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kestane Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196526)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:00 AM

Kestane Kebap
 
Kestane Kebap Tarifi - Kestane Kebap Nasıl Yapılır - Kestane Kebap Malzemeleri


Kestane Kebap Nasıl Yapılır?


1. Kestaneleri seçerken taze olmasına, üzerine delik olmamasına dikkat ederek seçmeye özen gösterin. Satın aldığınız kestaneleri közde pişirmek yerine daha pratik olarak fırında pişirmeyi tercih ederseniz, yuvarlak yani bombeli kısımlarının üzerlerine artı (+) işareti çizerek hazırlayın.


2. Fırın tepsisine daha sonra tepsiyi kolay temizleyebilmek için fırın kağıdı serin ve fırını 180 dereceye ayarladıktan sonra ısıtmaya başlayın.


3. Çizilmiş kestaneleri bir kaba koyarak bol su ile yıkayın ancak suda bekletmeyerek hemen bir süzgeçe alın.


4. Yıkanmış ve suyu bir iki dakika süzülmüş kestaneleri tepsiye yayarak önceden ısıtılmış fırında kestanelerin büyüklüğüne göre 20 ya da 30 dakika kadar pişirin.


5. Kestanelerin çizik atılmış kabukları kıvırıldığında ve içlerinin rengi hafifçe kızardığında kestaneler pişmiş demektir. Dilerseniz bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından tamamnını çıkarabilirsiniz.


6. Kış akşamları için yanında güzel demlenmiş bir çay ile birlikte servis etmenizi öneririz.


Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.