![]() |
Mısırlı Krep
Mısırlı Krep Tarifi - Mısırlı Krep Nasıl Yapılır - Mısırlı Krep Malzemeleri
Malzeme Listesi * 6 Yemek Kaşığı Mısır Unu * 2/3 Su Bardağı Un (Bir bardaktan bir parmak eksik) * Yarım Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu * 2 Adet Yumurta * Yarım Çay Bardağı Süt * 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı) * 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı (Kızartmak için) * Yeterince Tuz * 1 Kutu Mısır (Küçük Boy Konserve) Mısırlı Krep Nasıl Yapılır? 1. Tereyağını sıcak su konulmuş bir kabın içerisine yerleştirdiğiniz başka bir kap içerisinde ile benmari usulü eritin. 2. Erimiş tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. İçerisine mısır unu, tuz, yumurtalar, kabartma tozu, tuzu ekleyip kaşık yardımı ile karıştırarak bir hamur elde edin. 3. Tavaya bir-iki tatlı kaşığı yağ ekleyip kızdırmaya başlayın. 4. Konserve mısır tanelerinin suyunu süzün ve hamur karışımına ekleyip ezmeden karıştırın. 5. Kızan tavaya hamurdan 3 yemek kaşığı (arzuya ve tave büyüklüğüne bağlı daha fazla) ekleyip kaşıkla düz bir şekil verin. 6. Krebin alt kısmı iyice pişmeden çevirmeyin, tavaya yağ eklemeniz gerekirse kızdırmadan hamuru eklemeyin. 7. Altı ve üstü iyice pişen krebi sıcak servis yapın. Not: Tavuk yada et yanında, yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.